به گزارش
جام جم آنلاین، در دیار کریمان یعنی شهر کرمان مشهور به دارالامان نیز همانند دیگر بلاد، این آیین دیرپا با رسومی خاص برگزار می گردد. یکی از آنها خوراکی های ویژه این شب آیینی است که شهره ترین انار، هندوانه و سنجد است.
در کرمان بانوان خوش ذوق کرمانی با تهیه انواع آجیل و خشکبار، طبخ لبو یا چغندر و شلغم، طبخ آبگوشت کرمانی یا کله گیپا، از مهمانان پذیرایی می کنند.
رسم بود درگذشته هندوانه شب چله را در محلی مانند زیرزمین در لابلای کاه یا گل، تا شب چله نگهداری می کردند.
در کرمان در شب چله،هر خانواده دور هم جمع شده و با صرف انواع میوه بخصوص هندوانه و انواع آجیل مانند برگه هلو، برگه قیصی، هسته زردآلو، پسته، خود، کشمش، مویز، تخمه خیار، تخمه انجوجه، گندم برشته، که توسط بانوان باسلیقه از قبل به اصطلاح پاک پیک و برشته شده بود، برگزار می شد.
در کرمان مردم براین باورند که خوردن هندوانه در شب چله، باعث مصون ماندن از هر گزندی خواهد بود
در شب چله عامه بر این باورند که باید تا سپیده صبح بیدار بمانند چرا که معتقدند در این شب گنج قارون به وسیله شتر در حرکت است و ممکن است بر حسب اتفاق ساربان آن قافله با برخورد به یکی از افراد خانواده مقداری از گنج را به وی بدهد.
شاید بر طبق همین باور از شامگاه تا صبحگاه بیدار می ماندند.